Ohjeet kävijälle

Saapuessasi Taikasaareen ota lippusi valmiiksi esille. Festivaali sijaitsee fyysisesti saaressa joten sen ainoan sisäänpääsyportin löydät helposti. Opasteita kyllä löytyy matkan varrelta :) Portilla tarkistetaan lipun lisäksi kielletyt ja sallitut esineet (kts. seuraava osio.) 

Narikoita ei Taikasaaressa ole joten otathan mukaasi ne tavarat mitä voit kantaa mukanasi.

Lammasaari sijaitsee kävelymatkan päässä keskustasta. Alueella ei ole erillistä pyöräparkkia joten jätähän mahdollisen kulkupelisi kauemmas parkkiin. 

Koko saari on K-18 anniskelualuetta joten sisäänpääsyn jälkeen voit kulkea vapaana ympäri aluetta lempijuomasi kanssa ja ihmetellä ympäristöä. Taikasaarifestivaalilla on juoman lisäksi tarjolla paikallisten toimijoiden ruokaa sekä ohjelmaa jokaiselle. Ohjelmiston sisältöä emme paljasta etukäteen vaan se on nähtävissä vain tämän yhden illan ajan. Se kun on tämän festivaalin idea!

Portit aukeavat klo 17:00 ja siitä alkaa sinun osaltasi yllätysten ilta jota et tule unohtamaan. Suosittelemme hommaamaan lipun etukäteen sillä saaren koko ei mahdollista turvallisuussyistä isoa ihmismassaa ja tapahtumassa ei ole lipunmyyntiä paikan päällä. Eli vink vink ja ole nopea ;) 

Kielletyt ja sallitut esineet tai asiat

Kiellettyjä esineitä ja asioita ovat:

  • alkoholi & huumeet
  • yli 0,5 litran kokoiset juomapullot ja läpinäkymättömät pullot
  • lasipullot ja -purkit
  • ampuma- ja teräaseet & muut vahingoittamiseen tarkoitetut välineet
  • räjähteet, ilotulitteet, laserosoittimet ja muut vastaavat esineet

Lisäksi kiellettyjä ovat:

- Sateenvarjot, koska ne haittaavat näkyvyyttä

- Selfietikut

- Kameran jalustat

- Pahantuulisuus ja tympeä fiilis

Sallittuja tavaroita ja asioita ovat:

- Seikkailumieli ja avoin hyväntuulinen fiilis

- Säähän sopiva vaatetus ja mukavat kengät millä tallustella nurmikolla ja metsäpoluilla

Mikä ihmeen Lammasaari?

Lammassaari on hieman vähemmälle huomiolle jäänyt saari Oulun keskustan vieressä. Tunnetumpia saaria ovat sen vieressä sijaitsevat Linnansaari, Raatinsaari sekä tietenkin Kuusisaari. Lammassaari suunniteltiin alun perin puistoksi missä olisi paviljonki. Siellä olikin aikoinaan tanssilava, joka oli sotien jälkeen varsin suosittu. Lava kuitenkin purettiin 1950-luvun lopulla. Sittemmin saari on tullut tunnetuksi oululaisten pääsiäiskokon poltto- ja ulkoilupaikkana. Saaren puusto ja kasvillisuus ovat luonnontilaisia. 27.8.2022 Lammasaari muuntuu historian ensimmäiseksi Taikasaareksi.