Mistä TAIKA koostuu?

Taikasaari-festivaali toteuttaa kävijöidensä kanssa taideteoksen, joka julkaistaan Lumo-valofestivaalilla

Rakkaat taikasaarelaiset, tehdään yhdessä taikaa!
Taikasaari toteuttaa kävijöidensä kanssa taideteoksen täysin poikkeuksellisella tavalla. Lopullinen teos julkaistaan 10. juhlavuottaan viettävällä Lumo-valofestivaalilla marraskuussa.

Me haluamme viimeisenä showna Taikasaaressa olevan te itse, rakkaat kävijät. Haluamme rakentaa yhteenkuuluvuutta, yhdessä juhlimista ja tasa-arvoisuutta kaikkien välillä. Me tapahtumajärjestäjinä näemme, että on todella tärkeää luoda kulttuuria yhdessä kaupunkilaisten ja kävijöiden kanssa, ei vain yksisuuntaisesti ylhäältä alaspäin.

Meille tämä on myös yksi konkreettinen tapa tehdä tapahtumistamme kestäviä. Olemme jo halunneet huolehtia kestävyydestä sillä, että käytämme kaikessa paikallisia voimia, emmekä kuljeta tekijöitä tapahtumaan kauempaa. Nyt haluamme yhdessä teidän kanssanne luoda tapahtuman päätteeksi elämyksellisen hetken, joka sitten jää elämään taideteoksena. Näin tämä tapahtuman päättävä loppuhetki jää elämään taideteoksena, tapahtumasta toiseen. Samalla tämä legendaarinen ihka ensimmäinen yleisö on osaltaan ikuisesti mukana myös seuraavissa Taikasaari-vuosissa. 

Teos julkistetaan 10. juhlavuottaan viettävällä Lumo-valofestivaalilla 18.-20.11.2022, minkä jälkeen se siirtyy seuraavan vuoden Taikasaari-festivaalille osaksi aluesomistusta. 


Taikasaaren valaistus on yksi festivaalin kulmakivistä. Elokuun pimenevässä illassa saaren luonto saa poikkeuksellisen upean valaistuksen ja tuo oman taianomaisen tunnelmansa alueelle. Taikasaaren valaisussa luotamme parhaaseen mahdolliseen alan asiantuntijaan. Hammarin Sähkö tuo Taikasaareen tunnelmavalaistusta, josta festivaalikävijä pääsee nauttimaan hämärän laskeutuessa. Hammarin Sähkö on Suomen vanhin sähköliike, joten sillä kokemuksella voimme vain kuvitella kuinka upealta ilta tulee näyttämään. 

Taikasaaressa pääset näkemään aivan poikkeuksellisella tavalla konkreettisia vinkkejä vaikka oman takapihan valaistukseen. 

Ai niin! Vink vink...;) Kannattaa muuten pitää Taikasaaren lippu tallessa tapahtuman jälkeenkin, sillä kävijöille voi tulla Hammarilta jotain pientä etua jatkossa kun kaipaatte valaistusta omaan kotiinne. 

Jos oma lippu vielä puuttuu, klikkaa itsesi lippukauppaan samantien!

Käy myös lukemassa ohjeita kävijälle täältä.

Taikasaaressa festivaalikansan makuhermoja hemmotellaan. Hemmottelusta festarialueella vastaa yli 20-vuoden kokemuksella toimiva aito nepalilainen ravintola Sauraha.  Pyttipannun ja ranskisten sijaan (jotka nekin on toki hyviä!) tarjolla on festariystävälliseen hintaan perinteistä nepalilaista keittiötä. Saatavilla on niin liha- kuin vegaanivaihtoehtoja, joten jokaisen Taikasaarelaisen suu tullaan ruokkimaan upeilla makukombinaatioilla ja makuhermot kiittää!